Nu finns Mercedes-Benz T-Klass i Sverige

Nu i helgen levereras de första exemplaren av nya Mercedes-Benz T-Klass i Sverige. T-Klass är inte bara ett nytt namn i Mercedes-familjen, det är också en bil i ett helt nytt segment: En kompakt familjekombi med stora dörrar och generösa innerutrymmen – med ett pris som börjar på 299.900 kronor.

T-Klass är en bil som är framtagen för människor med en aktiv livsstil. En tillvaro där man ofta ska ha med sig både saker och människor och samtidigt vill ha ett vettigt kostnadsläge. Bilen har gott om plats för fem personer som har lätt att ta sig in tack vare rejäl takhöjd, bekväm stolshöjd och skjutdörrar på båda sidorna. Det är också lätt att nå in till barn som behöver hjälp med bältet.

Bak lastar man enkelt hundar, sportutrustning eller väskor när den stora bagageluckan öppnats. Fälls det bakre sätet ryms lätt en hel lastpall.

T-Klass kan fås med antingen en bensinmotor på 131 hk (T 180) eller en diesel på 116 hk (T 180 d). Båda med 7-växlad automatlåda som standard.

Utrustningslistan är diger redan i basutförandet med bland annat sju airbags, MBUX infotainmentsystem och aktiv körfältsassistent och mycket mer.

Högsta säkerhetsbetyg
Bilen fick fem stjärnor i säkerhetsbetyg när den testades av Euro NCAP i somras. Däribland 90% på förarstödssystem, 91 % på skydd av vuxna, 93 % på skydd av barn och 69 % på skydd av oskyddade trafikanter. På samtliga områden var dessa de högsta betyg som uppmätts i klassen ”LIten MPV”*.

De första T-Klass som levereras i Sverige är i SE-Edition utförande med ett pris på 299.900 kr (T 180). Då ingår även aktiv parkeringsassistent, röststyrning av MBUX, back-kamera och navigation med vägmärkesassistent. Privatleasing kostar från 4.895 kr/mån.

Läs mer om T-Klass här:

Läs om Euro NCAP här