Säljstart för nya C-Klass som laddhybrid – upp till 11 mils räckvidd

Nu börjar försäljningen av nya Mercedes-Benz C-Klass som laddhybrid med upp till 11 mils räckvidd och möjlighet till snabbladdning. De svenska priserna börjar på 517.900 kronor i välutrustat SE-Edition utförande.

Nya Mercedes-Benz C-Klass som släpptes i somras kommer nu som laddhybrid – både som sedan och kombi. I båda fallen med helt plant golv.

Det 25,4 kwh stora batteriet ger en räckvidd på upp till 11,1 mil (WLTP) och kan laddas vid en vanlig laddbox med upp till 11 kW. Det gör att bilen kan laddas 10-100% hemma på garageuppfarten på bara två timmar.
Bilen kan också beställas med laddningssystem för likström på snabbladdningsstationer. Då kan den laddas med upp till 55 kW vilket gör att det tar ca 20 minuter att gå från 10 – 80 %.

Navigationen kan anpassas efter eldriften och tar då hänsyn till både topografi och var det finns laddstationer när rutter planeras. Ett års medlemskap i Mercedes Me charge ingår vilket gör att det går att ladda utan att teckna speciella avtal eller betallösningar med olika laddnätverk. Systemet omfattar majoriteten av de kommersiella laddstationerna i Sverige.

Mercedes-Benz C 300 e som bilen heter är bakhjulsdriven med en bensinmotor på 204 hk och en elmotor på 129 hk. Systemeffekten när båda motorerna jobbar är hela 313 hästkrafter vilket ger en acceleration 0-100 på bara 6,2 sekunder. Släpvagnsvikten är på 1800 kg och nivåreglerande luftfjädring på bakaxeln är standard

Angiven förbrukning är 0,06 – 0,08 l/mil (0,6 – 0,8 l/100 km) och CO2 utsläppen anges till 13-19 gr/km – allt enligt WLTP.

Liksom versionerna med förbränningsmotor har nya C-Klass en helt ny interiör med stor touch-skärm och senaste versionen av det röststyrda infotainmentsystemet MBUX. Lastvolym en i både sedan och kombi är 30-40 liter större än i de tidigare versionerna. Alla C-Klass kan fås med avancerade nya tekniska lösningar, som till exempel Digital Light som gör att strålkastarna kan projicera grafik på vägbanan. På tillvalslistan finns också avancerade självkörande funktioner.

De svenska priserna börjar på 517.900 kr för sedan och 527.900 kronor för kombi – före preliminär miljöbonus på ca 37.000 kr. I båda fallen gäller detta välutrustade SE-Edition modeller.

Läs mer om nya C-Klass här: