Bilia köper Upplands Motor. Blir återförsäljare för Mercedes-Benz.


Nu är det klart att börsnoterade Bilia köper Upplands Motor Stockholm AB som är en av landets största agenter/återförsäljare för Mercedes-Benz personbilar, transportbilar och tunga lastbilar.

Upplands Motor tog över Mercedes-Benz egen verksamhet i Stockholm 2017 och säljer och servar Mercedes-Benz på fyra anläggningar i Stockholm.

– Jag är glad att vi med Bilias förvärv av Upplands Motor får en fortsatt mycket stark partner i Stockholm, säger Niels Kowollik, VD för Mercedes-Benz Sverige AB.

– Bilia är en av Sveriges mest rutinerade och kunniga aktörer, som även har erfarenhet av att arbeta med premiummärken. De är duktiga på att erbjuda koncept som uppskattas av kunderna, vilket vi ser som en viktig del av framtidens bilförsäljning. Jag ser fram emot ett gott samarbete med Bilia.

– Jag vill också tacka Upplands Motor för ett fantastiskt arbete med Mercedes-Benz under åren. Och särskilt för deras goda stöd när vi drog igång vår nya affärsmodell för personbilar, agentmodellen.

– Jag är oerhört glad och stolt över att Bilia framöver kommer att arbeta med Mercedes, som blir ett utmärkt tillägg till Bilias nuvarande varumärkesportfölj, säger Per Avander som är VD och koncernchef på Bilia på Bilia.

– Genom förvärvet tillför vi även Bilia ett nytt och spännande affärsområde i form av tunga lastbilar, i vilket Mercedes-Benz är en av Europas största och mest framgångsrika aktörer.

Avtalet är villkorat av att det godkänns av den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträde är planerat till den 1 juli.

Veho bil som är Mercedes-Benz andra agent/återförsäljare i Stockholm kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt.