Rikke Hamilton tar sig an nya utmaningar

Rikke Hamilton, försäljningsdirektör Mercedes-Benz personbilar Sverige och Danmark, lämnar företaget för nya utmaningar utanför Mercedes-Benz. Hon lämnar företaget med omedelbar verkan för att undvika intressekonflikter.

Rikke Hamilton började på Mercedes-Benz Sverige och Danmark 2001 och har varit en stor del av företaget sedan dess. Rikke började sin karriär på Mercedes-Benz som försäljningskoordinator 2001 och har haft olika befattningar i organisationen genom sina 19 år hos företaget.

År 2012 tog hon över rollen som försäljningschef för Danmark och sedan 2016 har hon lett försäljningsorganisationen för personbilar i både Danmark och Sverige som försäljningsdirektör.

”Med Rikkes anmärkningsvärda förmåga att leda och utveckla verksamheten har hon lyckats säkra att Mercedes-Benz personbilar är nummer ett på båda marknaderna. Hon har varit en mycket uppskattad teammedlem och inspirerande förebild för många. Rikke har bidragit enormt genom att uppnå extraordinära försäljningsresultat, glädja våra kunder och utveckla våra medarbetare. Vi är mycket tacksamma för Rikkes arbete, den positiva inverkan hon har haft på oss alla, och vi önskar henne all lycka till i sin framtida professionella karriär, säger Niels Kowollik, VD på Mercedes-Benz Sverige och Danmark.

Rikkes efterträdare kommer att meddelas vid en senare tidpunkt.