Regnbågsbil från Mercedes-Benz tar täten i Formel 1

I 25 år har det varit en Mercedes-Benz Safety Car som tagit täten när en olycka inträffat eller det blir dåligt väder i Formel 1. Årets försenade VM-serie som har premiär i Österrike på söndag är inget undantag och liksom förra året är det en Mercedes AMG GT R som har rollen. Men i år med en helt ny design med regnbågsdekor och texten ”WeRaceAsOne”.

När Formel 1 VM nu äntligen startar igen kommer man att satsa stort på att tacka människor över hela världen för den styrka och uthållighet som visats under Covid-19 pandemin. Man kommer också att visa sin enighet i kampen mot rasism och sin beslutsamhet att arbeta mot ojämlikheter i sporten.

Både regnbågsdekor och hashtaggen #WeRaceAsOne kommer att finnas på alla tävlande bilar, men är kanske allra mest framträdande på seriens Safety Car. Här finns också texten #PurposeDriven som handlar om FIA’s arbete för säkerhet, hållbarhet, jämlikhet mellan könen och diversifiering.

– Formel 1 är en sport som samlar fans från alla världsdelar och kulturer. Dessutom reser man varje år runt jorden med sitt världsmästerskap på ett sätt som är unikt, säger Charlotta Bauer-Letsikas som är PR-chef på Mercedes-Benz Sverige.

– Alla team har fans i alla länder. Det förenar på ett gränslöst sätt som jag känner är ganska unikt och det gör att det verkligen känns rätt för just Formel 1 att ta första steget på det här sättet.