Mercedes visar tre helelektriska bilar på eCarExpo

På fredag öppnar den stora elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm. Mercedes-Benz kommer dit med fem modeller varav tre helelektriska.

På mässan blir det också svensk premiär för helt nya eldrivna eSprinter med snabbladdning.

Mercedes-Benz genomför just nu sin största tekniksatsning någonsin, och satsar över 100 miljarder kronor på omställning till eldrift. Förra året lanserades både elbilen EQC med 40 mils räckvidd och transportbilen eVito. Dessutom kom laddhybridversioner av S-Klass, C-Klass och E-Klass. I år kompletteras programmet så att nästan alla företagets volymmodeller kommer att finnas som laddhybrider.

Två av de allra nyaste modellerna, A 250 e och GLC 300 e finns på plats på eCarExpo, liksom helelektriska EQC.

– Elektrifieringen är i centrum i hela vårt företag just nu, och det är roligt att kunna lansera så många laddhybrider i alla storleksklasser, säger Louise Grimsgård som är specialist på elbilsfrågor på Mercedes-Benz Sverige AB.

– De allra flesta svenskar kan ju klara all sin vardagskörning på el, utan att förbränningsmotorn någonsin går in.

På mässan visas också företagets helelektriska modell – fyrhjulsdrivna suven EQC, som besökarna även kommer att få lov att provköra.

– EQC är en upplevelse. Det är så mycket kraft och känslan av tysthet är nästan överväldigande.

Sverigepremiär för eSprinter

På mässan är det också svensk premiär för helt nya eldrivna transportbilen eSprinter. Liksom med eVito som lanserades förra året handlar det här om en befintlig modell som försetts med elektrisk drivlina. Det betyder att föramiljö, lastutrymmen och lastförmåga är det samma som på modeller med traditionell drivlina och att bilen direkt kan sättas in i en existerande vagnpark. eSprinter är avsedd för stadskörningar och får en räckvidd på 11-17 mil beroende på batteristorlek. Med snabbladdning (DC) kan den laddas upp till 80 % på bara ca 30 minuter.

eCarExpo pågår den 7-9 februari på Friends Arena i Stockholm/Solna.

​www.eCarExpo.se