Ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar

Gabriele Feufel från Tyskland är ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar i Sverige. Gabriele, som har nästan 20 års erfarenhet av säljledning inom Daimlers internationella verksamheter, får nu Malmö som bas.– Jag har arbetat inom fordonsindustrin hela mitt liv säger Gabriele.

– De senaste 20 åren inom Daimler som teamleader i olika funktioner.

Gabrieles första jobb i Daimler var inom återförsäljarutveckling. Bland annat med att bygga upp återförsäljarnärverk för kommersiella fordon i Latinamerika.

Senast kommer hon från en roll som teamleader för Mercedes-Benz transportbilars Key Account Management på Daimlers huvudkontor. Där var uppdraget att leda arbetet med försäljning till hyrbilsföretag och stora vagnparkskunder.

– Det är en ny och spännande roll att få arbeta med alla aspekter av försäljning i ett helt land, säger Gabriele. Inte minst ett land med så olika förutsättningar i olika landsändar som Sverige. Dessutom är Sverige ett av de länder där intresset för elfordon är allra störst. Och med våra nya eldrivna eVito och eSprinter är vi verkligen väl positionerade inför framtiden.

– Jag är säker på att jag kommer att få lära mig mycket av alla som kan den här marknaden, och jag tror och hoppas att jag kommer att tillföra en del värde också.