Mike Shinoda från Linkin Park och Ola Källenius från Daimler till me Convention i Stockholm

Nu presenteras talarlistan till det internationella framtidskonventet me Convention, som hålls i Stockholm den 4-6 september. Bland de många namnen märks Mike Shinoda från Linkin Park och Daimlers forsknings- och utvecklingschef Ola Källenius. me Convention är ett samarbete mellan Mercedes-Benz och multifestivalen South by Southwest® från Austin, Texas.

Deltagarna på årets me Convention får bland annat möta grundaren av Linkin Park - Mike Shinoda, som tillsammans med bland andra Kelly McCarthy, chef för Global Brand Communication på lyxvarumärket LVMH, delar med sig av nya framtidsidéer.

Det blir svensk prägel på inledningen, där kommunikationsexperten Per Schlingmann tillsammans med Daimlers forsknings- och utvecklingschef, svensken Ola Källenius, intar scenen.

Flera etablerade miljöexperter, som Alex Cornelissen från Sea Shepard och entreprenörer som PostSecrets grundare Frank Warren, kommer att ge deltagarna möjlighet att samtala och utbyta tankar kring framtiden när det gäller teknologi, konst, forskning, näringsliv och samhälle.

me Convention äger rum på Nackastrandsmässan och är uppbyggt runt fem huvudteman: New Creativity, New Society, New Leadership, New Bionomics och New Economies.


Hela programmet finns på
www.me-convention.com/schedule

För löpande mediainformation besök:
https://media.mercedes-benz.com/stockholm2018

me Convention
me Convention arbetar efter devisen #createthenew. Här erbjuds en öppen och inspirerande platform för kreativa människor från olika områden med ett klart fokus på dialog, interaktion, nätverkande och underhållning.

me Convention organiseras av Mercedes-Benz tillsammans med multifestivalen South by Southwest (SXSW) från Texas och den första upplagan hölls i September 2017 i Frankfurt. Under tre dagar uppmuntrade 150 talare fler än 2.700 besökare från fler än 35 länder att tänka på framtiden på nya sätt.

För mer information:

Fredrik Wahrolén

PR- och kommunikationschef/
Mercedes-Benz Sverige AB
0706 - 26 84 71
fredrik.wahrolen@daimler.com

Några av talarna på me Convention.
(Hela programmet återfinns på www.me-convention.com/schedule)


Mike Shinoda
Artist, producent, musiker och grundare av Linkin Park

Mike Shinoda är mest känd som sångare i rockbandet Linkin Park, som sålt mer än 55 miljoner album och vunnit oräkneliga utmärkelser. Mike Shinoda, som också är illustratör och grafisk designer, har även nått framgångar som kompositör,producent och med sin visuella konst i soloprojektet Fort Minor.

Armina Mussa

Multikonstnär och en av de kreativa ledarna på den tvärdisciplinära konstplattformen Saint Heron.

Genom alla sina skulpturala installationer, sina många föreställningar och videoprojekt, berör Armina effekten av personliga trauman och dereas konsekvenser. Som kreativ ledare och chef på konstplattformen Saint Heron, har hon initierat och skapat flera konstprojekt, däribland videoinstallationer för Hauser & Wirth-galleriet och en musikmeditativ föreställning på FORM Acrisoni Festival, tillsammans med Kelea och Kelsey Lu. I år presenterade Armina Mussa ett soloprojekt “Small Sculptures and Symbols”, ett verk i 45 delar, skapat på bara nio dagar.

Renée DiResta

Policychef på Data for Democracy / forskningschef på New Knowledge

Som policychef på den ideella organisationen Data for Democracy ansvarar Renee DiResta för organisationens utredningar av desinformation och manipulerad fakta på sociala nätverk. Hon har varit rådgivare till Kongressen och Utrikesdepartementet i USA, liksom till flera akademiska och ekonomiska institutioner. Som medlem i The Mozilla Foundation är hon, i samarbete med the Berkman-Klein Center for Internet & Society på Harvard University, involverad i “the Media, Misinformation and Trust Project”.

Frank Warren

Grundare av PostSecret

Frank Warren, grundare av PostSecret, har listats av Forbes som en av de fem mest inflytelserika personerna på Internet. När projektet “PostSecret” genomfördes, samlade han in fler än en miljon vykort med personlig data, från anonyma avsändare. Projektets webbsida blev ett fenomen och med fler än 800 miljoner träffar är sidan den största annonsfria bloggen i världen. Frank Warren, som tagit emot Mental Health Advocacy Lifetime Achievement Award, arbetar medvetet för att bloggen PostSecret ska belysa psykisk ohälsa och förebygga självmord.Kelly McCarthy

Senior Vice President och chef för Global Brand Communication på LVMH Group.

I sitt uppdrag som rådgivare hos Moet Hennesy – Louis Vuitton (LVMH) Group, ser hon det som oerhört viktigt för varumärkets alla aspekter, oavsett var i världen, att företaget använder sig av de mest innovativa berättarverktygen. Hon leder ett internationellt team som implementerar varumärkesstrategin, kundresan och kreativa lösningar och koncept över hela världen. Kelly är en passionerad ledare och marknadsföringsexpert och arbetade tidigare för Nike, där hon ansvarade för olika delar av produktutveckling, affärsutveckling och marknadsföring.

Per Schlingmann

Kommunikationsexpert och författare

Som kommunikationsexpert förstår sig Per Schlingmann på såväl politik som näringsliv. Han var kommunikationschef, partisekreterare och chefsstrateg för Nya Moderaterna och spelade en avgörande för partiets förändring av sin image. Han är grundare och ägare av Per Schlingmann AB, där han arbetar som rådgivare åt store företag när det gäller kommunikations- och strategifrågor och omorganiseringar på ledarnivå. Per Schlingmann är också författare och hans roman “I maktens öga” har filmatiserats och kommer att visas I svensk TV 2019.

Alex Cornelissen

VD för Sea Shepherd Global Conservation Society

Kapten Cornelissen har deltagit i fler än 25 olika kampanjer med Sea Shepherd Global Conservation Society – världens ledande organisation när det gäller direktinsatser för att rädda havsmiljön – varav fem resor gick till Antarktis för att stoppa japanska valfångstfartyg.

2002 började han som kock på Farley Mowat, som vid denna tidpunkt var organisationens flaggskepp. Arbetet med Sea Shepherd blev en passion och genom åren har han räddat delfiner, sälar, sköldpaddor och kämpat mot tjuvjägare i Glapagos och sedan 2014 är han, som VD för organisationen, ansvarig för alla operationer till havs som Sea Shepherd genomför.

Annette Werner

Neurobiolog och chef för “the Colour Vision Lab” på centret för Oftalmologi på Tübingens Universitet.

I sin tvärvetenskapliga forskning undersöker Annette Werner bland annat färgenhetlighet och objektigenkänning i verkliga situationer, samt färguppfattning hos både människor och djur. Hon leder Color Vision-labbet vid universitetet och är också en av grundarna till Tübingen Color Consortium.

Marie Wieck

General Manager, IBM Blockchain

Marie Wieck har varit involverad i olika hårdvaror, mjukvaror och serviceverksamheter på IBM i 25 år. I januari 2017 tillträdde hon sin nuvarande position på företaget, där hon arbetar med förändringar I affärsprocesser och transaktioner i blockkedjan. Hon är ansvarig för IBM:s deltagande i Hyperledger-projektet och för att bygga öppna blockkedjesystem för utvecklare och tjänsteleverantörer av blockkedjebaserade nätverk och företagslösningar.

Alfredo Orobio

Grundare och VD för AWAYTOMARS

Alfredo Orobio är ett av världens ledande namn inom samverkande skapande – co-creation. Hans eget varumärke AWAYTOMARS är ett nätverk för designers. Sedan starten 2015 har det spelat en pionjärroll inom samverkande skapande i modebranschen och idag förenar det 15.000 designers från 93 länder. Alfredo Orobio har arbetat med marknadsföring, företagsledning, kommunikation och digital intelligens och har varit rådgivare åt företag som Burberry, Tory Burch, Estée Lauder, Swarovski, Embraer, Johnson & Johnson och Coca-Cola.

Ana Arriola

Designer och ansvarig för AI på Microsoft

Under 25 års tid har Ana Arrola visat att hon är riktigt skicklig på produktdesign och kreativa riktningar över nya teknologiska ytor som rör bland annat UX/UI-system och artificiell intelligens.

Tom London

Hackare och ”teknisk trollkarl”

Som femtonåring hackade Tom London sig in i skolans datanätverk och upptäckte att det fanns studenter som hämtade hem olagligt och skadligt innehåll – något som resulterade i att han belönades med ett stipendium. I dag reser Tom London världen runt för att inspirera webbsäkerhetstjänstemän, politiker och kändisar.

Xin Liu, konstnär

Forskare och ingenjör

Xin Liu använder sig av performance, musik och installationer för att förklara det komplexa förhållandet mellan människa och teknik. Hon är utbildad vid Thsinghua University, Rhode Island School of Design och MIT Media Lab. Xin Liu har dessutom mottagit det prestigefyllda stipendiet Van Lier Fellowship från Museum of Arts and Design i New York.

Adriene Mishler

Skådespelare, yogalärare och entreprenör

Med 3,5 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal är Adriene Mishler från Austin i Texas en av världens främsta yoga-profiler. Via kanalen inspirerar hon människor världen över att yoga och utöva mindfulness. Adriene Mishler jobbar även med film, tv, voiceover och dans.