• 50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtning

  Renhållningsbolaget Urbaser har fått leverans av 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar som ska användas i Stockholms Stad. Det är den största leverans av modellen som någonsin gjorts i Sverige. Bilarna kommer att köras på biogas som till stor del produceras av det matavfall som bilarna själva samlar in.

  Läs mer

 • ​Mercedes på digitaliseringsresa genom Sverige

  Moderna bilar blir allt mer uppkopplade och digitala. Som bilist är det inte alltid lätt att hålla reda på vad de olika begreppen och systemen innebär i praktiken. Mercedes åker landet runt med en stor utställningstrailer. Här kan besökare prova på allt från att styra funktioner med rösten till att se hur intelligenta strålkastare kan projicera budskap på vägbanan.

  Läs mer

 • ​Svenska priser för Mercedes nya plug-in med diesel

  Nu är det säljstart för Mercedes nya generation plug-in hybrider med en elektrisk räckvidd på drygt fem mil. Den stora nyheten är att E-Klass kommer som plug-in hybrid med både diesel och bensinmotor. Även toppmodellen S-Klass kommer nu som plug-in hybrid med namnet S 560 e. Under 2019 lanseras ännu fler modeller som plug-in hybrider.

  Läs mer

 • Svenska priser för A-Klass Sedan och 4-dörrars AMG GT

  Nu är det säljstart i Sverige för två nya bilar från Mercedes-Benz och samtidigt publiceras priserna: Sportbilen Mercedes-AMG GT i 4-dörrarsversion kostar från 820.000 kronor och A-Klass i sedanutförande från 273.900 kronor.

  Läs mer

 • Bengt Larsson ny försäljningschef för Mercedes Transportbilar

  Bengt Larsson har utsetts till ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på den svenska marknaden. Han efterträder Fredrik Sidnäs som går vidare till en annan roll inom företaget. Högt på agendan står att elektrifiera hela modellprogrammet.

  Läs mer

 • Mercedes lanserar E-Klass för HVO

  Nu lanseras Mercedes-Benz E-Klass i en version godkänd för det fossilfria bränslet HVO100. Sedan bilen för ett drygt halvår infördes som taxiversion har den blivit en succé på taximarknaden. Nu erbjuds samma bil till tjänstebilsflottor och privatpersoner.

  Läs mer

 • Vision URBANETIC – självkörande koncept för gods och människor

  Mercedes-Benz senaste konceptbil är egentligen mer koncept än bil. Vision URBANETIC är ett system där eldrivna självkörande transporter av både människor och varor kan skötas av samma fordon.

  Läs mer

 • Nya Actros blir semi-självkörande och saknar backspeglar

  Mercedes-Benz har visat den helt nya generationen av sin tunga lastbil Actros. Nya Actros blir den första serietillverkade lastbilen med semi-självkörande funktioner. Dessutom har de traditionella backspeglarna ersatts av kameror – något som bidrar till en bränslebesparing på upp till fem procent på grund av bättre luftmotstånd. Interiören är digital och har touch-funktioner.

  Läs mer

 • Björn Ulvaeus talar på me Convention i Stockholm

  Abba-ikonen Björn Ulvaeus och skivbolags-VD:n Frank Biegermann från Universal Music är de senaste namnen på talarlistan för den internationella framtidskonferensen me Convention, som pågår i Stockholm den 4-6 september. Konferensen är ett samarbete mellan Mercedes-Benz och South by Southwest (SXSW®).

  Läs mer

 • ​Världspremiär för Mercedes EQC i Stockholm

  Nu har den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz nya EQ-varumärke visats, och världspremiären gick av stapeln på Artipelag i Stockholm. Mercedes-Benz EQC är en fyrhjulsdriven mellanstor SUV på 408 hästkrafter och med en räckvidd på ca 45 mil enligt NEDC-cykeln.

  Läs mer

 • Mercedes nya elbil får världspremiär i Stockholm

  Tisdagen den 4 september kommer världspressen, bloggare och konferensdeltagare till Stockholm då Mercedes nya elbil EQC har världspremiär. Efter premiären startar framtidskonventet me convention, som Mercedes-Benz arrangerar i samarbete med South by Southwest®.

  Läs mer

 • Mercedes visar eldriven silverpil

  På årets upplaga av Monterey Car Week visade Mercedes-Benz upp vad som kan vara en av de mest spektakulära konceptbilarna någonsin. Den ensitsiga och eldrivna Vision EQ Silver Arrow är en oblyg hyllning till Mercedes-Benz legendariska W125 Rekordwagen ”Silverpil” som höll hastighetsrekordet på allmän väg i nästan 80 år!

  Läs mer