• Enormt gensvar när Mercedes-Benz lånar ut elbilar för heldags-provkörning.

  Mercedes-Benz kör i en unik kampanj hem elbilen EQC till intresserade i Stockholmstrakten och låter dem låna bilen en hel dag utan kostnad. Responsen har varit överväldigande och närmare 400 provkörningar har bokats.

  Läs mer

 • Regnbågsbil från Mercedes-Benz tar täten i Formel 1

  I årets Formel 1 VM är det en regnbågsdekorerad Mercedes AMG GT R som har rollen som Safety Car. Med texten ”WeRaceAsOne”.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz lanserar eftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilar.

  Cyklister och fotgängare på bilens högra sida är svåra att upptäcka för den som kör lastbil. För att minska olycksrisken lanserade Mercedes-Benz 2016 sin dödvinkelassistent som tillval på ett antal lastbilsmodeller. SideGuard Assist som systemet heter upptäcker med hjälp av radar faror längs hela bilens högersida. Nu lanserar man systemet som eftermonterat tillbehör även för äldre lastbilar.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz utbildar gymnasielärare i elbilsteknik

  Fordonsbranschen i Sverige skriker efter personal. Dessutom har kraven förändrats i samband med elfordonens inträde på marknaden. Det i sin tur ställer nya och högre krav på gymnasieskolorna och lärarna på fordonsprogrammen. Nu har bilbranschen på eget bevåg tagit tag i detta. Ett exempel är Mercedes-Benz som i sommar utbildar 45 gymnasielärare i fordonsel och högspänningsteknik.

  Läs mer

 • Svensk säljstart för Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil

  Nu är det svensk säljstart för den andra helt eldrivna modellen i Mercedes-Benz EQ-familj. Det är den eldrivna versionen av åttasitsiga V-Klass som med ett batteri på 100 kWh får en räckvidd på upp till ca 38 mil enligt WLTP. Priset i Sverige blir från 855.000 kronor.

  Läs mer

 • ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!

  GA-enkäten mäter årligen vad landets bilåterförsäljare anser om sina märkens generalagenter. För tre år sedan infördes en särskild klass för lastbilar i enkäten och när årets resultatet nu publiceras står det klart att Mercedes-Benz vunnit för tredje året i rad. Alltså samtliga gånger som priset delats ut!

  Läs mer

 • University College of London och Formel 1 utvecklade andningshjälp för COVID-19 patienter på under 100 timmar.

  Ett unikt samarbete mellan University College of London (UCL) och Formel 1 har lett till att en CPAP-maskin för andningshjälp för COVID-patienter togs fram på bara 100 timmar. Dessutom har hela produktionslinjen hos Mercedes-AMG HPP, ställts om till att producera dessa maskiner. Alla ritningar och produktionsanvisningar har också gjorts fritt tillgängliga för hela världen.

  Läs mer

 • Svensk säljstart för Mercedes GLC som laddhybrid med diesel.

  ​Mercedes-Benz mellanklass-suv GLC har blivit en favorit för många svenskar. Nu är det säljstart i Sverige för modellen som laddhybrid med dieselmotor. En kombination som klarar vardagskörningen och stadstrafiken på ren el men ändå ger tillgång till en förbränningsmotor med dieselmotorns lägre CO2-utsläpp för de längre resorna. De svenska priserna börjar på 601.900 kr.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i Sverige

  ​I år är det säljstart för Mercedes-Benz helt nya åttasitsiga elbil EQV. Under vintern har ett antal EQV genomgått de allra sista hårda testerna i ett vintrigt Arjeplog med temperaturer ner till -30°.

  Läs mer

 • 10 nya laddhybrider från Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz storsatsning på elektrifiering fortsätter. Under mars månad har man presenterat inte mindre än 10 nya kommande laddhybrider. Alla beräknas finnas i svenska bilhallar redan i sommar.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz inför service-uppkoppling som standard på alla lastbilar.

  ​Den uppkopplade servicetjänsten MB Uptime införs som standard på alla märkets lastbilar i Sverige från och med den 01/02-2020. MB Uptime håller lastbilen i löpande kontakt med serviceorganisationen och meddelar själv om något hänt – eller är på gång att hända.

  Läs mer

 • Veho Bil öppnar ny lastbilsanläggning för Mercedes-Benz i Gävle.

  ​Nu är det klart att Veho Bil AB öppnar en helt ny fullserviceanläggning för Mercedes-Benz lastbilar i Gävle. Den nya anläggningen på Ersbogatan kommer att ha både försäljning och serviceverkstad och planeras öppna under andra kvartalet 2020.

  Läs mer