• Mercedes-Benz vidareutvecklar stipendium för gymnasieelever

  Förra året delade Mercedes-Benz i Sverige ut sina allra första TechStars-stipendier till elever som tog studenten från gymnasiets fordonsprogram. I år utökas stipendiet till tre kategorier: personbilar, transportbilar och lastbilar. Tolv avgångselever i varje kategori får möjlighet att efter studenten åka till Stuttgart och där utbildas till första nivån av certifierad Mercedes-Benz tekniker.

  Läs mer

 • Bra år för Mercedes kommersiella fordon

  2018 blev ett bra år för Mercedes kommersiella fordon. På transportbilssidan ökade marknadsandelen för femte året i rad, och på lastbilssidan fick man sin största order någonsin vilket skapat ett bra utgångsläge för 2019.

  Läs mer

 • Mercedes näst största premiummärket i Sverige

  Mercedes-Benz blev under 2018 det näst största premiummärket på den svenska marknaden. Totalt är nu Mercedes det sjätte största märket och försäljningen under 2018 uppgick till drygt 19.000 bilar.

  Läs mer

 • ​Svenska priser för nya B-Klass och GLE

  Nu går det att beställa nya generationerna av Mercedes-Benz B-Klass och GLE på den svenska marknaden. Båda modellerna kommer med stora tekniska nyheter och båda har det röststyrda infotainmentsystemet MBUX som lär sig med hjälp av AI. B-Klass börjar på 276.900 kronor och GLE går att köpa från 660.000 kronor.

  Läs mer

 • Första Mercedes-lastbilarna i GDLs jätteorder levererade.

  I somras stod det klart att Mercedes-Benz lastbilar i Sverige fått sin största order någonsin, när GDL-ägda åkeriet C-R Johansson i Varberg beslöt att byta ut hela sin vagnpark mot det tyska märket. I lördags levererades de första bilarna. Under fem timmar fick de 100 anställda bekanta sig med de nya lastbilarna med instruktörer från Mercedes-Benz huvudkontor i Malmö.

  Läs mer

 • 50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtning

  Renhållningsbolaget Urbaser har fått leverans av 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar som ska användas i Stockholms Stad. Det är den största leverans av modellen som någonsin gjorts i Sverige. Bilarna kommer att köras på biogas som till stor del produceras av det matavfall som bilarna själva samlar in.

  Läs mer

 • ​Mercedes på digitaliseringsresa genom Sverige

  Moderna bilar blir allt mer uppkopplade och digitala. Som bilist är det inte alltid lätt att hålla reda på vad de olika begreppen och systemen innebär i praktiken. Mercedes åker landet runt med en stor utställningstrailer. Här kan besökare prova på allt från att styra funktioner med rösten till att se hur intelligenta strålkastare kan projicera budskap på vägbanan.

  Läs mer

 • ​Svenska priser för Mercedes nya plug-in med diesel

  Nu är det säljstart för Mercedes nya generation plug-in hybrider med en elektrisk räckvidd på drygt fem mil. Den stora nyheten är att E-Klass kommer som plug-in hybrid med både diesel och bensinmotor. Även toppmodellen S-Klass kommer nu som plug-in hybrid med namnet S 560 e. Under 2019 lanseras ännu fler modeller som plug-in hybrider.

  Läs mer

 • Svenska priser för A-Klass Sedan och 4-dörrars AMG GT

  Nu är det säljstart i Sverige för två nya bilar från Mercedes-Benz och samtidigt publiceras priserna: Sportbilen Mercedes-AMG GT i 4-dörrarsversion kostar från 820.000 kronor och A-Klass i sedanutförande från 273.900 kronor.

  Läs mer

 • Bengt Larsson ny försäljningschef för Mercedes Transportbilar

  Bengt Larsson har utsetts till ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på den svenska marknaden. Han efterträder Fredrik Sidnäs som går vidare till en annan roll inom företaget. Högt på agendan står att elektrifiera hela modellprogrammet.

  Läs mer

 • Mercedes lanserar E-Klass för HVO

  Nu lanseras Mercedes-Benz E-Klass i en version godkänd för det fossilfria bränslet HVO100. Sedan bilen för ett drygt halvår infördes som taxiversion har den blivit en succé på taximarknaden. Nu erbjuds samma bil till tjänstebilsflottor och privatpersoner.

  Läs mer

 • Vision URBANETIC – självkörande koncept för gods och människor

  Mercedes-Benz senaste konceptbil är egentligen mer koncept än bil. Vision URBANETIC är ett system där eldrivna självkörande transporter av både människor och varor kan skötas av samma fordon.

  Läs mer