• Svenska priser klara för EQB – Mercedes-Benz kompakta el-suv med plats för sju

  Nu har Mercedes-EQs nyaste modell – EQB – svenskt säljstart. Priserna för den rymliga men kompakta och fyrhjulsdrivna el-suven börjar på 592.900 kronor i välutrustat SE-Edition utförande.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Citan utsedd till International Van of the Year 2022

  Nya generationen av kompakta Mercedes-Benz Citan vann den 30:e upplagan av International van of the year. Totalt bedömdes 14 bilar från elva tillverkare.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz krossade Teslas räckviddsrekord

  Det Kalifornien baserade företaget Edmund har senaste tiden genomfört allt mer räckviddstester på hittils 28 bilmodeller. Testen går med enkelhet ut på att köra på en slinga, tills batteriet laddas ur helt. Efter testerna stod det klart att Merdeces-Benz EQS inte bara räckte längre än angiven räckvidd, bilmodellen sopade banan totalt med Teslas tidigare rekord. Edmunds lyckades krama ur hela 679 km ur en 450 +.

  Läs mer

 • Markaryd har fått ny verkstad för Mercedes-Benz Lastbilar och Transportbilar.

  Nu har Sverige fått ännu en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz Lastbilar och Transportbilar. Det är Tecto Trucks vid E4 i Markaryd som i dagarna fick bekräftat att de uppfyller alla krav för auktorisation från Mercedes-Benz i Tyskland.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Sustaineer: skåpbilskoncept för hållbara stadstransporter

  Mercedes-Benz teknikstudie Sustaineer är baserad på eldrivna eSprinter. Bilen har har bland annat platta solpaneler på taket och partikelfilter som renar omgivande luft. Samtidigt presenterar företaget att man kommer att införa ett reparationskoncept för högvoltsbatterier.

  Läs mer

 • Nya Mercedes-AMG SL visad. Tygtopp och 2+2 sitsig

  Nya generationen av Mercedes klassiska roadster SL har visats. För första gången är modellen helt utvecklad av Mercedes-AMG i Affalterbach och byggs på en helt ny plattform av komposit-aluminium. Alla versioner har numera baksäte och klassiskt tygtopp.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz vätedrivna lastbil godkänd för tester på allmän väg.

  Daimler Trucks satsning på bränsleceller och flytande väte för fjärrfrakt har tagit ett stort steg. I oktober godkändes prototypen av vätedrivna Mercedes-Benz GenH2 för tester på allmän väg i Tyskland.

  Läs mer

 • Säljstart för nya C-Klass som laddhybrid – upp till 11 mils räckvidd

  Nu börjar försäljningen av nya Mercedes-Benz C-Klass som laddhybrid med upp till 11 mils räckvidd och möjlighet till snabbladdning. De svenska priserna börjar på 517.900 kronor i välutrustat SE-Edition utförande.

  Läs mer

 • 11 eldrivna Mercedes-Benz till snabbväxande budföretag

  Budföretaget Ripro har sedan starten för två år sedan vuxit till att ha fler än 130 bilar. Det senaste tillskottet är en leverans på hela 11 eldrivna Mercedes-Benz eVito som ska gå i Karlstad, Örebro och Stockholm.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz lastbilar går helt in för eldrift

  Redan 2030 ska hälften av alla sålda lastbilar från Mercedes-Benz vara eldrivna – antingen med batteri eller bränsleceller. 2039 kommer det att vara helt slut med diesel och andra fossila bränslen.

  Läs mer

 • Uppdaterad Mercedes-Benz Sprinter med nya motorer, snabbdörr och ny fyrhjulsdrift

  Nu uppdateras Mercedes-Benz Sprinter med nya drivlinor och en helt ny fyrhjulsdrift. Dessutom lanseras en ny snabbdörr som sparar upp till 10 sekunder på varje stopp vid paketleveranser.

  Läs mer

 • Svenska priser för nya Mercedes-Benz Citan. Godkänd för HVO

  Mindre än tre veckor efter premiärvisningen är det svensk säljstart för nya Mercedes-Benz Citan. Priserna för den kompakta transportbilen börjar på 198.400 kronor. Samtidigt tillkännages att bilen är godkänd för att köras på det förnybara bränslet HVO.

  Läs mer