• Mercedes-Benz Lastbilar blev årets bästa generalagent i Sverige

  Det blev ännu en borta-seger i lastbilsklassen i den årliga GA-enkäten från Motorbranschens riksförbund. När återförsäljarna sagt sitt visade det sig att Mercedes-Benz lastbilar slog sina svenska konkurrenter med bred marginal – för fjärde gången.

  Läs mer

 • Första resan i Sverige med eldriven Mercedes-Benz lastbil. 60 mil från Södertälje till Malmö.

  Vid lunch den 25 april kom det första exemplaret av Mercedes-Benz eldrivna lastbil eActros 300 till Sverige och Södertälje med båt. Tre timmar senare rullade den på sin jungfrufärd 60 mil söderut mot Malmö. Totalt förbrukades 450 kWh på resan.

  Läs mer

 • Nya Mercedes-Benz T-Klass visad. Kompakt familjebil med premiumkänsla för aktiv livsstil

  Nu tar Mercedes-Benz ett steg in i ännu ett segment. Nya T-Klass är en rymlig och kompakt familjebil med plats för upp till sju personer. Med rejäl volym och stora dörrar är den framtagen med stora familjer och människor med aktiv livsstil i fokus.

  Läs mer

 • Nya EQS SUV från Mercedes-Benz: 7-sitsig eldriven storsuv med 60 mil räckvidd.

  Nu visas helt nya EQS SUV från Mercedes-Benz. En fullvuxen, lyxig, eldriven suv med upp till sju sittplatser och upp till 60 mil räckvidd. Dessutom med 1.800 kg släpvagnsvikt.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz VISION EQXX slår el-rekord: 100 mil på en laddning och 0,87 kWh per mil

  VISION EQXX från Mercedes-Benz har nu lämnat utställningssalongerna och gett sig ut på en europeisk road-trip. Trots farter på upp till 140 km/tim och i kuperad terräng höll sig förbrukningen på extremt låga 0,87 kWh per mil. Det gjorde att man klarade den 100 mil långa sträckan Sindelfingen till franska Rivieran på en laddning.

  Läs mer

 • Säljstart för Mercedes-AMG SL

  Lagom till att vårsolen börjar skina går det att beställa helt nya Mercedes-AMG SL. Den 2+2 sitsiga roadstern med tyg-topp kommer i två AMG-versioner och priset i Sverige börjar på 1 650 000 kronor.

  Läs mer

 • Svenska priser för nya EQE från Mercedes-EQ

  Nu är det svensk säljstart för eldrivna EQE från Mercedes-EQ. Priset för den fullvuxna familjesedanen med upp till 63 mils räckvidd börjar på 759 900 kronor. Den som väljer AMG-utförandet med 476 hästkrafter får betala från 1 175 000 kronor.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz bygger fabrik för återvinning av elbilsbatterier

  Redan nästa år inviger Mercedes-Benz sin nya anläggning för återvinning av elbilsbatterier i Kuppenheim i södra Tyskkland. Med hjälp av en patenterad hydrometallurgisk process kommer mer än 96% av batteriernas material att kunna återvinnas.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz öppnar ny batterifabrik i USA

  Mercedes-Benz expanderar kraftigt i USA. I dagarna invigdes en helt ny batterifabrik i Alabama där upp emot 600 personer kommer att tillverka batterier för USA-byggda suv-modeller från Mercedes-EQ.

  Läs mer

 • Nya Safety Car och Medical Car för Formel 1 från Mercedes-AMG

  När årets säsong av Formel 1 drar igång i Bahrain den 18–20 mars blir det ”som vanligt” med Mercedes-AMG i spetsen. I år är det två nya modeller som får äran att stå för säkerheten. Mercedes-AMG GT Black Series blir Safety Car och Mercedes‑AMG GT 63 S 4MATIC+ kommer att tjänstgöra som Medical Car.

  Läs mer

 • Två nya eldrivna modeller från Mercedes-AMG

  Prestandaexperterna hos Mercedes-AMG fortsätter att presentera eldrivna nyheter. Innan nya eldrivna familjesedanen EQE ens haft säljstart visas inte mindre än två AMG-modeller av bilen. Med upp till 687 hästkrafter och 1000 Nm vridmoment.

  Läs mer

 • Säljstart för AMGs laddhybrid med 843 hästkrafter

  Nu är det säljstart för den allra första laddhybriden från Mercedes-AMG. Med både en 4-liters V8 motor och en elmotor får Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE hela 843 hästkrafter. Det gör den till företagets kraftfullaste bil hittills. Accelerationen 0–100 går på hisnande 2,9 sekunder. Priserna börjar på 2.035.000 kronor.

  Läs mer