• Svensk säljstart för Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil

  Nu är det svensk säljstart för den andra helt eldrivna modellen i Mercedes-Benz EQ-familj. Det är den eldrivna versionen av åttasitsiga V-Klass som med ett batteri på 100 kWh får en räckvidd på upp till ca 38 mil enligt WLTP. Priset i Sverige blir från 855.000 kronor.

  Läs mer

 • ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!

  GA-enkäten mäter årligen vad landets bilåterförsäljare anser om sina märkens generalagenter. För tre år sedan infördes en särskild klass för lastbilar i enkäten och när årets resultatet nu publiceras står det klart att Mercedes-Benz vunnit för tredje året i rad. Alltså samtliga gånger som priset delats ut!

  Läs mer

 • University College of London och Formel 1 utvecklade andningshjälp för COVID-19 patienter på under 100 timmar.

  Ett unikt samarbete mellan University College of London (UCL) och Formel 1 har lett till att en CPAP-maskin för andningshjälp för COVID-patienter togs fram på bara 100 timmar. Dessutom har hela produktionslinjen hos Mercedes-AMG HPP, ställts om till att producera dessa maskiner. Alla ritningar och produktionsanvisningar har också gjorts fritt tillgängliga för hela världen.

  Läs mer

 • Svensk säljstart för Mercedes GLC som laddhybrid med diesel.

  ​Mercedes-Benz mellanklass-suv GLC har blivit en favorit för många svenskar. Nu är det säljstart i Sverige för modellen som laddhybrid med dieselmotor. En kombination som klarar vardagskörningen och stadstrafiken på ren el men ändå ger tillgång till en förbränningsmotor med dieselmotorns lägre CO2-utsläpp för de längre resorna. De svenska priserna börjar på 601.900 kr.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i Sverige

  ​I år är det säljstart för Mercedes-Benz helt nya åttasitsiga elbil EQV. Under vintern har ett antal EQV genomgått de allra sista hårda testerna i ett vintrigt Arjeplog med temperaturer ner till -30°.

  Läs mer

 • 10 nya laddhybrider från Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz storsatsning på elektrifiering fortsätter. Under mars månad har man presenterat inte mindre än 10 nya kommande laddhybrider. Alla beräknas finnas i svenska bilhallar redan i sommar.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz inför service-uppkoppling som standard på alla lastbilar.

  ​Den uppkopplade servicetjänsten MB Uptime införs som standard på alla märkets lastbilar i Sverige från och med den 01/02-2020. MB Uptime håller lastbilen i löpande kontakt med serviceorganisationen och meddelar själv om något hänt – eller är på gång att hända.

  Läs mer

 • Veho Bil öppnar ny lastbilsanläggning för Mercedes-Benz i Gävle.

  ​Nu är det klart att Veho Bil AB öppnar en helt ny fullserviceanläggning för Mercedes-Benz lastbilar i Gävle. Den nya anläggningen på Ersbogatan kommer att ha både försäljning och serviceverkstad och planeras öppna under andra kvartalet 2020.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Actros får luftfjädrad 9-tons framaxel

  ​Från och med april går det att få sin Mercedes-Benz Actros med luftfjädrad 9-tons framaxel. Det betyder att det tyska märkets flaggskepp nu kan fås med luftfjädring runt om ända upp till 28-tons totalvikt (boogie).

  Läs mer

 • Nya Vito visad: bränslesnålare motor, kamerabackspegel och nya säkerhetsfunktioner.

  ​Nu har nya uppdaterade Mercedes-Benz Vito visats. Den tyska skåpbilen kommer bland annat att få samma motorgeneration som Mercedes-Benz E-Klass. Tillsammans med 9-växlad automatlåda sänker det förbrukningen med upp till 13 %. Bilen får också innerbackspegel med kamera och en mängd nya säkerhetsfunktioner. Däribland den adaptiva farthållaren DISTRONIC.

  Läs mer

 • Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.

  ​Nu är det säljstart för den helt nya versionen av Mercedes-Benz kompakta suv GLA. Priserna börjar på 329.900 kronor.

  Läs mer

 • Besked från Mercedes-Benz – sopbilsfavoriten blir eldriven.

  Lastbilen Mercedes-Benz Econic kommer att serietillverkas i ett eldrivet utförande redan 2022. Redan nästa år kommer eEconic, som modellnamnet blir, att testas i praktisk användning i renhållningsarbete.

  Läs mer