• Första talarna klara för  me Convention:
 Mercedes-Benz och SXSW’s framtidskonvent  i Stockholm.

  Andra upplagan av Mercedes-Benz och South by Southwest ® gemensamma framtidskonvent me Convention avhålls i Stockholm den 4-6 september i samarbete med STHLM TECH FEST.  Över 100 pionjärer och fritänkare från fler än 20 länder kommer att tala om framtiden inom teknologi, ledarskap, kreativitet, ekonomi och samhällsutveckling under temat #creatthenew

  Läs mer

 • Mercedes testar helt självkörande bilar i Silicon Valley

  Utvecklingen mot självkörande bilar går snabbare för varje dag. Nu tillkännager de två tyska storföretagen Bosch och Daimler (som står bakom Mercedes-Benz) att man kommer att ha helt självkörande bilar på nivå 4 och 5 på test i en större stad i Kaliforniens Silicon Valley redan nästa år.

  Läs mer

 • ”Världens vackraste elbil” kommer till Almedalen

  Mercedes-Benz satsar hårt på Almedalen. Bland annat kommer ”världens vackraste elbil” vara på plats – Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

  Läs mer

 • Mercedes elektrifierar motorprogrammet

  Nu satsar Mercedes-Benz på så kallad mildhybridteknik på bred front. Elektrifiering med 48 volts elsystem ger bilarna möjlighet att gå över till ren eldrift i vissa situationer, samtidigt som det sänker bränsleförbrukningen och ger en extra knuff vid omkörningar. En av de bilar som får den nya tekniken är volymbilen C 200.

  Läs mer

 • Elbilen Mercedes-Benz EQC testas i spanska sommarhettan

  Spanien är nästa anhalt för elbilen Mercedes-Benz EQC på vägen mot serietillverkning. Efter hårda vintertester i Sverige är det nu dags för bilen att bekänna färg i sommarhetta med temperaturer upp emot 50°. Något som ställer särskilt hårda krav på en elbil när det gäller till exempel luftkonditionering, laddning och batterikylning

  Läs mer

 • Daimler storsatsar på eldrivna och självkörande lastbilar.

  Daimler, företaget bakom Mercedes-Benz, gör en jättesatsning på eldrivna och självkörande lastbilar. I dagarna presenteras två nya tunga el-lastbilar för den amerikanska marknaden. samtidigt skapar man en ny global organisation för att kraftsamla hela lastbilsverksamhetens kunnande inom eldrift. Dessutom skapas ett center för forskning och utveckling av självkörande bussar och lastbilar i USA.

  Läs mer

 • Tio unga fordonstekniker får Mercedes-Benz nya svenska stipendium

  Nu är det klart vilka unga fordonstekniker som får Mercedes-Benz Sveriges nya stipendium – TechStar. Tio elever som går ut fordonsprogrammet med inriktning mot personbil på gymnasiet i år får följa med på en unik resa till Mercedes-Benz hemstad Stuttgart. Där genomgår de bland annat en utbildning till certifierade underhållstekniker.

  Läs mer

 • Mercedes storsatsar på Formel E

  Mercedes EQ Formula E Team är namnet på Mercedes stora satsning på Formel E. 2019/20 debuterar man med två bilar i ABB FIA Formula E Championship. Men trots att teamet blir helt nytt är det mycket kompetens på området inom företaget som nu kraftsamlas.

  Läs mer

 • Smygprovkörning av Mercedes nya elbil

  I september är det premiär för Mercedes-Benz nya elbil – EQC. Efter fyra års utvecklingsarbete och tester bland annat på svenska vintervägar, är bilen nu i det närmaste helt färdig. Nyligen fick fyra internationella journalister åka med på en provtur i tyska Schwarzwald.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Trucks årets generalagent för lastbilar

  Mercedes-Benz Trucks har utsetts till ”Årets generalagent” bland de tunga lastbilstillverkarna i en undersökning med återförsäljare genomförd av MRF, Motorbranschens Riksförbund. Utmärkelsen stärker ytterligare märkets position på den svenska marknaden.

  Läs mer

 • Mercedes störst på svenska premiummarknaden

  Mercedes-Benz är för första gången i modern tid störst på den svenska premiummarknaden för personbilar. Under 2018 har märket sålt 6.586 bilar, vilket är fler än för både Audi och BMW.

  Läs mer

 • Priserna klara på nya Mercedes C-Klass. 
Fyra karosser och fyra drivlinor.

  Nu är det säljstart för nya versionen av Mercedes mest sålda modell – C-Klass. Både sedan, kombi, coupé och cabriolet släpps samtidigt och alla går att få med fyra olika drivlinor – från snåla (4,4 l/100 km) dieseln 220 d till kraftpaketet Mercedes AMG C 43 på 390 hästkrafter. Priserna börjar på 354.900 kronor för C 200 Sedan, inklusive både 9-växlad automatlåda och SE Edition-utrustning.

  Läs mer