• Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.

  ​Nu är det säljstart för den helt nya versionen av Mercedes-Benz kompakta suv GLA. Priserna börjar på 329.900 kronor.

  Läs mer

 • Besked från Mercedes-Benz – sopbilsfavoriten blir eldriven.

  Lastbilen Mercedes-Benz Econic kommer att serietillverkas i ett eldrivet utförande redan 2022. Redan nästa år kommer eEconic, som modellnamnet blir, att testas i praktisk användning i renhållningsarbete.

  Läs mer

 • Svenska priser för Mercedes-Benz ultrasnabba elbilsladdning

  3,10 kr per kWh är vad det kommer att kosta Mercedes-Benz-ägare att ladda sina elbilar i det ultrasnabba nätverket Ionity. Det gör att det kostar 248 kr att ladda en Mercedes-Benz EQC på 80 kWh fullt.

  Läs mer

 • Mercedes visar tre helelektriska bilar på eCarExpo

  På fredag öppnar den stora elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm. Mercedes-Benz kommer dit med fem modeller varav tre helelektriska. På mässan blir det också svensk premiär för helt nya eldrivna eSprinter med snabbladdning.

  Läs mer

 • Ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar

  Gabriele Feufel från Tyskland är ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar i Sverige. Gabriele, som har nästan 20 års erfarenhet av säljledning inom Daimlers internationella verksamheter, får nu Malmö som bas.

  Läs mer

 • ​Mercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra

  Varje år krocktestar säkerhetsorganisationen Euro NCAP ett stort antal bilar för att kunna hjälpa konsumenter att hitta det säkraste valet för deras behov. Bäst av samtliga testade bilar 2019 var nya Mercedes-Benz CLA.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz GLC som laddhybrid börjar säljas i Sverige.

  Nu är det säljstart för Mercedes-Benz GLC som laddhybrid. Med en räckvidd på ca 4 mil kommer de allra flesta att kunna klara all sin vardagskörning på ren eldrift. Priserna för välutrustade SE Edition börjar på 559.900 kr (SUV) respektive 594.900 kr (Coupé) och skatten stannar på 360 kr/år!

  Läs mer

 • Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!

  Mercedes-Benz befäster sin starka position i Sverige under 2019. I segmentet över 16 ton levererades totalt 652 Mercedes-Benz lastbilar och man befäster därmed sin position som klart störst av de utländska tillverkarna. När det gäller lastbilar med en totalvikt på 6–16 ton är Mercedes-Benz helt marknadsledande med en andel över 50%.

  Läs mer

 • Första eldrivna Sprintern har rullat av bandet.

  Eldrivna transportbilen eVito finns redan i handeln i Sverige. Nu är det snart dags för storebror eSprinter att lanseras. Häromdagen rullade de första exemplaren ut ur Mercedes-Benz fabrik i Düsseldorf.

  Läs mer

 • Nu kommer Mercedes-Benz GLE som laddhybrid – med över 9 mil räckvidd.

  Nu breddar Mercedes-Benz utbudet av laddhybrider med en bil som har en räckvidd som slår det mesta. Hybridversionen av fullvuxna suven GLE klarar sig nämligen upp till 99 kilometer på en laddning med ren el. Priserna i Sverige börjar på 735.000 kronor.

  Läs mer

 • Nya Mercedes-Benz Actros utsedd till ”Truck of the Year 2020”

  Lastbilsjournalister från 24 europeiska länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”. Priset har fokus på teknisk innovation och det är femte gången av fem möjliga som Actros får det och den nionde som det ges till en lastbil från Mercedes-Benz. Det gör Mercedes till det mest framgångsrika märket i prisets historia.

  Läs mer

 • Mathems nya Mercedes Sprinters först i landet med avgasfri kyla.

  I veckan var det premiär för de nya transportbilar som kommer att köra ut Mathems leveranser till  svenska hushåll. Liksom tidigare är basen Mercedes-Benz Sprinter men nu är bilarna försedda med helt unika kylaggregat som drivs av batterier och kan ge helt utsläppsfri kyla.

  Läs mer