• Mercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i rad

  I den årliga GA-enkäten bedömer de svenska bilåterförsäljarna de olika märkenas generalagenter. I 2019 års enkät utses Mercedes-Benz Trucks till ”Årets Generalagent för lastbilar” för andra året i rad.

  Läs mer

 • Svenska priser klara för eldrivna Mercedes-Benz EQC

  Nu är de svenska priserna klara och försäljningen av Mercedes-Benz första helelektriska bil under det nya varumärket EQ kan börja. Priserna på EQC 400 4MATIC börjar på 798.900 kronor med mycket omfångsrik utrustning.

  Läs mer

 • ​Svenska priser för nya Mercedes-Benz CLA Coupé

  De svenska priserna för nya generationen av Mercedes-Benz kompakta 4-dörrarscoupé CLA är klara. Bilen, som bland annat har det röststyrda infotainmentsystemet MBUX och självkörande funktioner, får en prislapp som börjar på 285.900 kr.

  Läs mer

 • Mercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunder

  Budcompaniett blir den första kund som tar den helt nya eldrivna transportbilen Mercedes-Benz eVito i bruk på svensk mark. Långsiktiga miljömässiga vinster lockar. Bilarna levereras av Upplands Motor, som är återförsäljare för Mercedes-Benz.

  Läs mer

 • ​Concept EQV: eldriven businessclass för hela familjen.

  Mercedes-Benz Concept EQV som visas på bilsalongen i Geneve, är världens första eldrivna MPV i premiumklassen. Den 8-sitsiga konceptbilen med 40 mil räckvidd och snabbladdning är dock inte bara en framtidsvision. Redan på IAA-mässan i Frankfurt i höst kommer en produktionsklar version att visas upp.

  Läs mer

 • Livesändning av Mercedes-Benz presskonferens i Geneve den 5 mars.

  Torsdag den 7 mars öppnar bilsalongen i Geneve för allmänheten, men redan på tisdag den 5 mars är det dags för Mercedes-Benz att hålla sin stora presskonferens. Presskonferensen kommer att livesändas på Mercedes me media där man själv kan välja kameravinklar och ladda hem högupplösta bilder från alla TV-kamerorna.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz vidareutvecklar stipendium för gymnasieelever

  Förra året delade Mercedes-Benz i Sverige ut sina allra första TechStars-stipendier till elever som tog studenten från gymnasiets fordonsprogram. I år utökas stipendiet till tre kategorier: personbilar, transportbilar och lastbilar. Tolv avgångselever i varje kategori får möjlighet att efter studenten åka till Stuttgart och där utbildas till första nivån av certifierad Mercedes-Benz tekniker.

  Läs mer

 • Bra år för Mercedes kommersiella fordon

  2018 blev ett bra år för Mercedes kommersiella fordon. På transportbilssidan ökade marknadsandelen för femte året i rad, och på lastbilssidan fick man sin största order någonsin vilket skapat ett bra utgångsläge för 2019.

  Läs mer

 • Mercedes näst största premiummärket i Sverige

  Mercedes-Benz blev under 2018 det näst största premiummärket på den svenska marknaden. Totalt är nu Mercedes det sjätte största märket och försäljningen under 2018 uppgick till drygt 19.000 bilar.

  Läs mer

 • ​Svenska priser för nya B-Klass och GLE

  Nu går det att beställa nya generationerna av Mercedes-Benz B-Klass och GLE på den svenska marknaden. Båda modellerna kommer med stora tekniska nyheter och båda har det röststyrda infotainmentsystemet MBUX som lär sig med hjälp av AI. B-Klass börjar på 276.900 kronor och GLE går att köpa från 660.000 kronor.

  Läs mer

 • Första Mercedes-lastbilarna i GDLs jätteorder levererade.

  I somras stod det klart att Mercedes-Benz lastbilar i Sverige fått sin största order någonsin, när GDL-ägda åkeriet C-R Johansson i Varberg beslöt att byta ut hela sin vagnpark mot det tyska märket. I lördags levererades de första bilarna. Under fem timmar fick de 100 anställda bekanta sig med de nya lastbilarna med instruktörer från Mercedes-Benz huvudkontor i Malmö.

  Läs mer

 • 50 biogasdrivna Mercedes-Benz till Stockholms sophämtning

  Renhållningsbolaget Urbaser har fått leverans av 50 nya biogasdrivna Mercedes-Benz Econic lastbilar som ska användas i Stockholms Stad. Det är den största leverans av modellen som någonsin gjorts i Sverige. Bilarna kommer att köras på biogas som till stor del produceras av det matavfall som bilarna själva samlar in.

  Läs mer