• Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i Sverige

  ​I år är det säljstart för Mercedes-Benz helt nya åttasitsiga elbil EQV. Under vintern har ett antal EQV genomgått de allra sista hårda testerna i ett vintrigt Arjeplog med temperaturer ner till -30°.

  Läs mer

 • 10 nya laddhybrider från Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz storsatsning på elektrifiering fortsätter. Under mars månad har man presenterat inte mindre än 10 nya kommande laddhybrider. Alla beräknas finnas i svenska bilhallar redan i sommar.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz inför service-uppkoppling som standard på alla lastbilar.

  ​Den uppkopplade servicetjänsten MB Uptime införs som standard på alla märkets lastbilar i Sverige från och med den 01/02-2020. MB Uptime håller lastbilen i löpande kontakt med serviceorganisationen och meddelar själv om något hänt – eller är på gång att hända.

  Läs mer

 • Veho Bil öppnar ny lastbilsanläggning för Mercedes-Benz i Gävle.

  ​Nu är det klart att Veho Bil AB öppnar en helt ny fullserviceanläggning för Mercedes-Benz lastbilar i Gävle. Den nya anläggningen på Ersbogatan kommer att ha både försäljning och serviceverkstad och planeras öppna under andra kvartalet 2020.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Actros får luftfjädrad 9-tons framaxel

  ​Från och med april går det att få sin Mercedes-Benz Actros med luftfjädrad 9-tons framaxel. Det betyder att det tyska märkets flaggskepp nu kan fås med luftfjädring runt om ända upp till 28-tons totalvikt (boogie).

  Läs mer

 • Nya Vito visad: bränslesnålare motor, kamerabackspegel och nya säkerhetsfunktioner.

  ​Nu har nya uppdaterade Mercedes-Benz Vito visats. Den tyska skåpbilen kommer bland annat att få samma motorgeneration som Mercedes-Benz E-Klass. Tillsammans med 9-växlad automatlåda sänker det förbrukningen med upp till 13 %. Bilen får också innerbackspegel med kamera och en mängd nya säkerhetsfunktioner. Däribland den adaptiva farthållaren DISTRONIC.

  Läs mer

 • Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.

  ​Nu är det säljstart för den helt nya versionen av Mercedes-Benz kompakta suv GLA. Priserna börjar på 329.900 kronor.

  Läs mer

 • Besked från Mercedes-Benz – sopbilsfavoriten blir eldriven.

  Lastbilen Mercedes-Benz Econic kommer att serietillverkas i ett eldrivet utförande redan 2022. Redan nästa år kommer eEconic, som modellnamnet blir, att testas i praktisk användning i renhållningsarbete.

  Läs mer

 • Svenska priser för Mercedes-Benz ultrasnabba elbilsladdning

  3,10 kr per kWh är vad det kommer att kosta Mercedes-Benz-ägare att ladda sina elbilar i det ultrasnabba nätverket Ionity. Det gör att det kostar 248 kr att ladda en Mercedes-Benz EQC på 80 kWh fullt.

  Läs mer

 • Mercedes visar tre helelektriska bilar på eCarExpo

  På fredag öppnar den stora elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm. Mercedes-Benz kommer dit med fem modeller varav tre helelektriska. På mässan blir det också svensk premiär för helt nya eldrivna eSprinter med snabbladdning.

  Läs mer

 • Ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar

  Gabriele Feufel från Tyskland är ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar i Sverige. Gabriele, som har nästan 20 års erfarenhet av säljledning inom Daimlers internationella verksamheter, får nu Malmö som bas.

  Läs mer

 • ​Mercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra

  Varje år krocktestar säkerhetsorganisationen Euro NCAP ett stort antal bilar för att kunna hjälpa konsumenter att hitta det säkraste valet för deras behov. Bäst av samtliga testade bilar 2019 var nya Mercedes-Benz CLA.

  Läs mer