• Mercedes lanserar E-Klass för HVO

  Nu lanseras Mercedes-Benz E-Klass i en version godkänd för det fossilfria bränslet HVO100. Sedan bilen för ett drygt halvår infördes som taxiversion har den blivit en succé på taximarknaden. Nu erbjuds samma bil till tjänstebilsflottor och privatpersoner.

  Läs mer

 • Vision URBANETIC – självkörande koncept för gods och människor

  Mercedes-Benz senaste konceptbil är egentligen mer koncept än bil. Vision URBANETIC är ett system där eldrivna självkörande transporter av både människor och varor kan skötas av samma fordon.

  Läs mer

 • Nya Actros blir semi-självkörande och saknar backspeglar

  Mercedes-Benz har visat den helt nya generationen av sin tunga lastbil Actros. Nya Actros blir den första serietillverkade lastbilen med semi-självkörande funktioner. Dessutom har de traditionella backspeglarna ersatts av kameror – något som bidrar till en bränslebesparing på upp till fem procent på grund av bättre luftmotstånd. Interiören är digital och har touch-funktioner.

  Läs mer

 • Björn Ulvaeus talar på me Convention i Stockholm

  Abba-ikonen Björn Ulvaeus och skivbolags-VD:n Frank Biegermann från Universal Music är de senaste namnen på talarlistan för den internationella framtidskonferensen me Convention, som pågår i Stockholm den 4-6 september. Konferensen är ett samarbete mellan Mercedes-Benz och South by Southwest (SXSW®).

  Läs mer

 • ​Världspremiär för Mercedes EQC i Stockholm

  Nu har den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz nya EQ-varumärke visats, och världspremiären gick av stapeln på Artipelag i Stockholm. Mercedes-Benz EQC är en fyrhjulsdriven mellanstor SUV på 408 hästkrafter och med en räckvidd på ca 45 mil enligt NEDC-cykeln.

  Läs mer

 • Mercedes nya elbil får världspremiär i Stockholm

  Tisdagen den 4 september kommer världspressen, bloggare och konferensdeltagare till Stockholm då Mercedes nya elbil EQC har världspremiär. Efter premiären startar framtidskonventet me convention, som Mercedes-Benz arrangerar i samarbete med South by Southwest®.

  Läs mer

 • Mercedes visar eldriven silverpil

  På årets upplaga av Monterey Car Week visade Mercedes-Benz upp vad som kan vara en av de mest spektakulära konceptbilarna någonsin. Den ensitsiga och eldrivna Vision EQ Silver Arrow är en oblyg hyllning till Mercedes-Benz legendariska W125 Rekordwagen ”Silverpil” som höll hastighetsrekordet på allmän väg i nästan 80 år!

  Läs mer

 • Svenska åkeriers dieselförbrukning minskade med 14% i Mercedes-Benz Fuel Duel

  Svenska åkerier som jämfört sina nuvarande lastbilar från andra märken med Mercedes-Benz har i snitt kunnat sänka sin dieselförbrukning med nästan 14% procent. Det står klart efter att 194 bränsle dueller ”Fuel Duels” över totalt 104.000 mil genomförts på svenska vägar.

  Läs mer

 • Mike Shinoda från Linkin Park och Ola Källenius från Daimler till me Convention i Stockholm

  Nu presenteras talarlistan till det internationella framtidskonventet me Convention, som hålls i Stockholm den 4-6 september. Bland de många namnen märks Mike Shinoda från Linkin Park och Daimlers forsknings- och utvecklingschef Ola Källenius. me Convention är ett samarbete mellan Mercedes-Benz och multifestivalen South by Southwest® från Austin, Texas.

  Läs mer

 • Inbjudan till Mercedes-Benz Presslunch på Elmia Lastbil.

  Mercedes-Benz Trucks Mercedes-Benz Vans Elmia Lastbil 2018 Tid: 22 augusti, kl 12.15 – 12.45 Plats: Mercedes-Benz monter utomhus, Lab1886 utställningstrailer (Monter: U401:14)

  Läs mer

 • Självkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA (justerad)

  Till årets upplaga av ELMIA Lastbil kommer Mercedes-Benz innovationsenhet Lab1886 med en lastbil som kommer att köra själv på ett inhägnat område. Man arrangerar också en serie workshops där man ska diskutera självkörande fordon med svenska företag.

  Läs mer

 • Svenska priser på Mercedes V6-pickup

  Nu lanseras prestandaversionen av pickupen Mercedes-Benz X-Klass. X 350d 4MATIC som namnet blir, får Mercedes mäktiga diesel V6:a på 258 hästkrafter och 550 Nm. Priserna börjar på 414.900 kronor exkl moms.

  Läs mer