• Uppdaterad GLE från Mercedes-Benz blir svårslagen dragbil

  Nu visar Mercedes-Benz en uppgraderad version av sin stora suv GLE. Den nya versionen har inte bara en uppdaterad design utan också en hel del tekniska nyheter – i synnerhet för terräng och släpvagnskörning.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz lanserar eget globalt laddnätverk.

  Mercedes-Benz kommer redan i år att börja bygga sitt eget globala laddnätverk. Innan 2030 ska man ha fler än 10.000 laddare i drift med fokus på Nordamerika, Europa och Kina.

  Läs mer

 • Rekordår för Mercedes-Benz transportbilar i Sverige

  2022 blev Mercedes-Benz bästa år någonsin för transportbilar i Sverige. Försäljningen ökade med mer än 36 % på en krympande marknad. Marknadsandelen blev 15,1 % och i december var man landets största märke med en marknadsandel på nästan 20%.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz nya C-Klass som diesel-laddhybrid är släppt i Sverige

  Nu är det efterlängtad säljstart för Mercedes nya C-Klass som laddhybrid med dieselmotor. Bilen går att beställa både som sedan och kombi och båda karossutförandena går att få med 4MATIC fyrhjulsdrift. Priserna i Sverige börjar på 626.900 kronor (sedan).

  Läs mer

 • Nu går det att beställa nya EQE SUV från Mercedes-EQ och Mercedes-AMG

  Nu finns EQE SUV från Mercedes-EQ att köpa i Sverige. Den fullvuxna elsuven som delar mycket teknik med både EQE Sedan och EQS SUV, har en räckvidd på upp till 54 mil. Priserna börjar på 1 050 000 kronor.

  Läs mer

 • Säljstart för nya A- och B-Klass som laddhybrider med upp till 8 mils räckvidd

  Nu har nya Mercedes-Benz A- och B-Klass som laddhybrider fått svensk säljstart. De kompakta modellerna har en total effekt på hela 218 hästkrafter och en räckvidd på ren el på ca 8 mil. Bilarna kan laddas med upp till 11 kW AC. Priserna börjar på 499.900 kronor.

  Läs mer

 • Världens första godkända system för parkering utan förare

  Nu är världens första kommersiella system för parkering utan förare godkänt. Den tyska transportmyndigheten har gett grönt ljus för att använda Mercedes-Benz och Bosch gemensamma system i parkeringshus P6 på Stuttgarts Flygplats. Det betyder att rätt utrustade bilar här kan köra in och parkera helt själv och sedan även lämna sin p-plats på samma sätt. Utan förare…

  Läs mer

 • Nya eSprinter: 47,5 mil på en laddning i verklig trafik

  Nya Mercedes-Benz eSprinter, som premiärvisas i början av februari, får en rejäl räckvidd. Ett förserieexemplar kördes nyligen 47,5 mil på en laddning. Bilen kördes från Stuttgart till Münchens flygplats tur och retur och vid resans slut fanns det energi kvar för ytterligare 2 mils körning.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz levererar 200 eldrivna skåpbilar till PostNord

  Just nu rullar PostNord ut sin största leverans någonsin av eldrivna skåpbilar. Totalt 200 Mercedes-Benz eVito och eSprinter är på väg ut i landet från hamnen i Malmö.

  Läs mer

 • Mercedes nya EQE SUV premiärvisad: Teknik, lyx och mångsidighet

  Nu är det dags för Mercedes-EQ att visa den fjärde modellen på sin fullstora nya elbilsplattform. EQE SUV bygger på samma teknik som EQE Sedan men med suvens mångsidighet och stora utrymmen. Räckvidden är upp till hela 59 mil.

  Läs mer

 • Nya versioner av Mercedes-Benz kompakta modeller

  Idag visas de första bilderna på de nya versionerna av Mercedes-Benz kompakta modellserier A-Klass och B-Klass. Sportigare design med mer attityd, senaste versionen av telematiksystemet MBUX och ett brett program där samtliga bensindrivna modeller nu är mildhybrider med 48 volts elsystem.

  Läs mer

 • Nu finns Mercedes-Benz T-Klass i Sverige

  Nu i helgen levereras de första exemplaren av nya Mercedes-Benz T-Klass i Sverige. T-Klass är inte bara ett nytt namn i Mercedes-familjen, det är också en bil i ett helt nytt segment: En kompakt familjekombi med stora dörrar och generösa innerutrymmen – med ett pris som börjar på 299.900 kronor.

  Läs mer