• Mercedes-Benz visar lastbil som drivs med flytande väte

  Mercedes-Benz har visat en konceptlastbil med flytande väte som drivmedel och en räckvidd på 100 mil. Mercedes-Benz GenH2 ska börja kundtestas redan 2023.

  Läs mer

 • Ny man bakom ratten på Mercedes-Benz Sverige & Danmark

  ​Niels Kowollik, 57, har tagit över positionen som verkställande direktör för Mercedes-Benz Sverige och Danmark från och med den 1 september. Niels tar över tjänsten efter Björn Hauber, som har varit ansvarig för den svenska och danska marknaden sedan sommaren 2016.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz eldrivna 25-tons lastbil körs i vardagstrafik i Leipzig.

  ​Efter två års tester rullar nu eldrivna tunga lastbilen Mercedes-Benz eActros i vardagstrafik för DB Schenker i Leipzig. Bilen som har en totalvikt på 25 ton går i distributionstrafik på slingor i innerstaden och rullar ca 10 mil om dagen.

  Läs mer

 • Nya Mercedes-Benz S-Klass visad: fler revolutionerande funktioner än någonsin

  ​Nu har nya generationen av Mercedes-Benz S-Klass visats. Här finns bland annat självkörande teknik i nivå 3, styrbar bakaxel, strålkastare som kan projicera bilder och ett system som gör att bilen höjs med upp till 8 cm om det är risk för påkörning från sidan.

  Läs mer

 • Nu finns eldrivna eSprinter att köpa i Sverige. Från 589.900 kr

  Mercedes-Benz Sprinter är Sveriges mest sålda transportbil i den större klassen. Nu är det säljstart för den helt eldrivna varianten med upp till 15 mils räckvidd och snabbladdning. Priserna börjar på 589.900 kr (exkl moms) och de första bilarna kommer hit i november.

  Läs mer

 • Nya Mercedes-Benz T-Klass: urban minivan för den aktiva familjen

  ​Nu aviserar Mercedes-Benz en helt ny modellserie: T-Klass – en urban minivan för de som vill ha gott om plats på liten yta. T-Klass lanseras första halvåret 2022 och kommer att baseras på samma plattform som nya Citan.

  Läs mer

 • Enormt gensvar när Mercedes-Benz lånar ut elbilar för heldags-provkörning.

  Mercedes-Benz kör i en unik kampanj hem elbilen EQC till intresserade i Stockholmstrakten och låter dem låna bilen en hel dag utan kostnad. Responsen har varit överväldigande och närmare 400 provkörningar har bokats.

  Läs mer

 • Regnbågsbil från Mercedes-Benz tar täten i Formel 1

  I årets Formel 1 VM är det en regnbågsdekorerad Mercedes AMG GT R som har rollen som Safety Car. Med texten ”WeRaceAsOne”.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz lanserar eftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilar.

  Cyklister och fotgängare på bilens högra sida är svåra att upptäcka för den som kör lastbil. För att minska olycksrisken lanserade Mercedes-Benz 2016 sin dödvinkelassistent som tillval på ett antal lastbilsmodeller. SideGuard Assist som systemet heter upptäcker med hjälp av radar faror längs hela bilens högersida. Nu lanserar man systemet som eftermonterat tillbehör även för äldre lastbilar.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz utbildar gymnasielärare i elbilsteknik

  Fordonsbranschen i Sverige skriker efter personal. Dessutom har kraven förändrats i samband med elfordonens inträde på marknaden. Det i sin tur ställer nya och högre krav på gymnasieskolorna och lärarna på fordonsprogrammen. Nu har bilbranschen på eget bevåg tagit tag i detta. Ett exempel är Mercedes-Benz som i sommar utbildar 45 gymnasielärare i fordonsel och högspänningsteknik.

  Läs mer

 • Svensk säljstart för Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil

  Nu är det svensk säljstart för den andra helt eldrivna modellen i Mercedes-Benz EQ-familj. Det är den eldrivna versionen av åttasitsiga V-Klass som med ett batteri på 100 kWh får en räckvidd på upp till ca 38 mil enligt WLTP. Priset i Sverige blir från 855.000 kronor.

  Läs mer

 • ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!

  GA-enkäten mäter årligen vad landets bilåterförsäljare anser om sina märkens generalagenter. För tre år sedan infördes en särskild klass för lastbilar i enkäten och när årets resultatet nu publiceras står det klart att Mercedes-Benz vunnit för tredje året i rad. Alltså samtliga gånger som priset delats ut!

  Läs mer