• Nya Mercedes-Benz Actros utsedd till ”Truck of the Year 2020”

  Lastbilsjournalister från 24 europeiska länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”. Priset har fokus på teknisk innovation och det är femte gången av fem möjliga som Actros får det och den nionde som det ges till en lastbil från Mercedes-Benz. Det gör Mercedes till det mest framgångsrika märket i prisets historia.

  Läs mer

 • Mathems nya Mercedes Sprinters först i landet med avgasfri kyla.

  I veckan var det premiär för de nya transportbilar som kommer att köra ut Mathems leveranser till  svenska hushåll. Liksom tidigare är basen Mercedes-Benz Sprinter men nu är bilarna försedda med helt unika kylaggregat som drivs av batterier och kan ge helt utsläppsfri kyla.

  Läs mer

 • Säljstart för Mercedes-Benz A-Klass som laddhybrid med 7 mil räckvidd

  Nu är det svensk säljstart för Mercedes-Benz kompakta A-Klass som plug-in hybrid. Det är den första plug-in hybriden i märkets kompaktklass och räckvidden enligt NEDC beräknas till 7-7,5 mil. De svenska priserna börjar på 399.900 kr och bilen uppfyller dagens krav på miljöbilsbonus.

  Läs mer

 • ​Säljstart för eldrivna Mercedes-Benz eVito i Sverige

  Nu är det svensk säljstart för Mercedes-Benz helt eldrivna transportbil eVito. Räckvidden på upp till 15 mil vilket gör den perfekt för utsläppsfria uppdrag i stadstrafik. De svenska priserna börjar på 460.200 kr + moms.

  Läs mer

 • Svenska priser klara för Mercedes-Benz nya kompakt-suv.

  Nu är de svenska priserna klara för Mercedes-Benz nya kompakta och rymliga suv GLB. Bilen som går att få med sju sittplatser kommer att kosta från 358.900 kronor.

  Läs mer

 • Mercedes kommer med ny Citan med eldrift

  Mercedes-Benz fortsätter sitt arbete i den kompakta skåpbilsklassen och kommer att presentera en helt ny Citan. Den nya modellen lanseras även med eldrift och liksom den nuvarande kommer den att utvecklas tillsammans med Renault-Nissan-Mitsubishi.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz EQV: Världspremiär för första eldrivna minivanen i premiumklassen

  Nu är det premiär för Mercedes-Benz EQV. Världens första helt eldrivna MPV/minivan i premiumsegmentet. Bilen har ett 90 kWh batteri som ger en räckvidd på 405 km och som kan snabbladdas 10 – 80 % på under en timme.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i rad

  I den årliga GA-enkäten bedömer de svenska bilåterförsäljarna de olika märkenas generalagenter. I 2019 års enkät utses Mercedes-Benz Trucks till ”Årets Generalagent för lastbilar” för andra året i rad.

  Läs mer

 • Svenska priser klara för eldrivna Mercedes-Benz EQC

  Nu är de svenska priserna klara och försäljningen av Mercedes-Benz första helelektriska bil under det nya varumärket EQ kan börja. Priserna på EQC 400 4MATIC börjar på 798.900 kronor med mycket omfångsrik utrustning.

  Läs mer

 • ​Svenska priser för nya Mercedes-Benz CLA Coupé

  De svenska priserna för nya generationen av Mercedes-Benz kompakta 4-dörrarscoupé CLA är klara. Bilen, som bland annat har det röststyrda infotainmentsystemet MBUX och självkörande funktioner, får en prislapp som börjar på 285.900 kr.

  Läs mer

 • Mercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunder

  Budcompaniett blir den första kund som tar den helt nya eldrivna transportbilen Mercedes-Benz eVito i bruk på svensk mark. Långsiktiga miljömässiga vinster lockar. Bilarna levereras av Upplands Motor, som är återförsäljare för Mercedes-Benz.

  Läs mer

 • ​Concept EQV: eldriven businessclass för hela familjen.

  Mercedes-Benz Concept EQV som visas på bilsalongen i Geneve, är världens första eldrivna MPV i premiumklassen. Den 8-sitsiga konceptbilen med 40 mil räckvidd och snabbladdning är dock inte bara en framtidsvision. Redan på IAA-mässan i Frankfurt i höst kommer en produktionsklar version att visas upp.

  Läs mer