• Nya eldrivna Mercedes-Benz EQA visad

  Nu har Mercedes-Benz visat sin helt nya eldrivna instegsmodell - EQA. EQA är en suv i kompaktklassen med en räckvidd på mer än 42 mil. Elförbrukningen ligger på bara ca 1,8 kWh per mil.

  Läs mer

 • ​Spännande 2021 för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

  eldrivna eActros ska nå svenska kunder och samtidigt satsar man på att lansera såväl nya produkter som tjänster.

  Läs mer

 • 1,4 meter bred skärm i nya Mercedes-Benz EQS

  Mercedes-Benz kommande eldrivna och teknikspäckade lyxbil EQS får en gigantisk och intelligent skärm: MBUX Hyperscreen. Med en bredd på 1,4 meter (!) gör denna att hela bilens instrumentpanel i praktiken blir en storbilds-TV i bilen.

  Läs mer

 • ​Mercedes-Benz vinnare på svenska bilmarknaden.

  2020 blev på många sätt Mercedes-Benz år på den svenska bilmarknaden. För första gången är märket störst i landet bland de tyska premiumbilarna med en marknadsandel på 6,2%. Till stor del tack vare sin satsning på laddbara bilar.

  Läs mer

 • Lastbilsjättar och bränslebolag i samarbete: Ska skapa mass-marknad för väte som lastbilsdrivmedel.

  ​I veckan tillkännagav Daimler, Volvo, Iveco, Shell och OMV att man går in i ett helt nytt samarbete runt väte som drivmedel för lastbilar – H2Accelerate. Målet är att skapa förutsättningar för storskalig försäljning av vätedrivna el-lastbilar redan under de kommande tio åren.

  Läs mer

 • Lastbilsbranschens innovationspris till Mercedes-Benz el-lastbilar.

  ​Det blev Mercedes-Benz som vann 2021 års upplaga av det prestigefyllda ”Truck innovation Award”. Man fick priset för sin eldrivna distributionslastbil eActros och den bränslecellsdrivna konceptlastbilen GenH2.

  Läs mer

 • Amazon köper 1800 eldrivna transportbilar av Mercedes-Benz

  ​E-handelsjätten Amazon kommer att sätta drygt 1 800 eldrivna Mercedes-Benz transportbilar i trafik i Europa inom kort.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz visar lastbil som drivs med flytande väte

  Mercedes-Benz har visat en konceptlastbil med flytande väte som drivmedel och en räckvidd på 100 mil. Mercedes-Benz GenH2 ska börja kundtestas redan 2023.

  Läs mer

 • Ny man bakom ratten på Mercedes-Benz Sverige & Danmark

  ​Niels Kowollik, 57, har tagit över positionen som verkställande direktör för Mercedes-Benz Sverige och Danmark från och med den 1 september. Niels tar över tjänsten efter Björn Hauber, som har varit ansvarig för den svenska och danska marknaden sedan sommaren 2016.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz eldrivna 25-tons lastbil körs i vardagstrafik i Leipzig.

  ​Efter två års tester rullar nu eldrivna tunga lastbilen Mercedes-Benz eActros i vardagstrafik för DB Schenker i Leipzig. Bilen som har en totalvikt på 25 ton går i distributionstrafik på slingor i innerstaden och rullar ca 10 mil om dagen.

  Läs mer

 • Nya Mercedes-Benz S-Klass visad: fler revolutionerande funktioner än någonsin

  ​Nu har nya generationen av Mercedes-Benz S-Klass visats. Här finns bland annat självkörande teknik i nivå 3, styrbar bakaxel, strålkastare som kan projicera bilder och ett system som gör att bilen höjs med upp till 8 cm om det är risk för påkörning från sidan.

  Läs mer

 • Nu finns eldrivna eSprinter att köpa i Sverige. Från 589.900 kr

  Mercedes-Benz Sprinter är Sveriges mest sålda transportbil i den större klassen. Nu är det säljstart för den helt eldrivna varianten med upp till 15 mils räckvidd och snabbladdning. Priserna börjar på 589.900 kr (exkl moms) och de första bilarna kommer hit i november.

  Läs mer