Natrium batteri - elbilens framtid?

Elbilen här för att stanna

Senaste tiden har diskussionen om elbilar blivit alltmer förekommande. Senaste veckan har vi kunnat läsa om det nya Natriumbatteri som tagits fram av det kinesiska företaget Catl. Företaget är främst kända för sin tillverkning av bilbatterier till Tesla. Det nya natriumbatteriet anses vara mer miljövänligt då det klarar sig utan kobolt, nickel och litium. Dock krävs det av natriumbatterierna att de är större då de är mindre energi täta. Enligt källa beräknas de tillverkas i större skala redan 2023.

Nyheten om att USA siktar på att år 2030 producera 50 procent elbilar, har såklart inte heller undgått oss. Även detta ett mycket positivt och miljöfrämjande beslut. I Sverige idag så tillverkas ca 3,6 procent laddbara bilar, varav 2,5 procent laddhybrider. I december 2020 registrerades det rekordhöga 7047 elbilar i Sverige, vilket är nästan en fördubbling av det gamla rekordet ifrån mars.

I topp fem av de vanligast förekommande bilarna registrerade hittar vi Nissan Leaf, som också finns i Bilstjärnans sortiment! För att kunna erbjuda dig rätt service så håller vi oss ständigt uppdaterade och med lång erfarenhet av elbilar, erbjuder vi kanske marknadens bästa service.

Nissan Leaf – familjefavoriten

För dig med ett elbilsintresse är knappast Nissan Leaf en främling. Modellen utmärker sig med en räckvidd upp mot 385 km och laddning som är enklare och effektivare än någonsin. Att köra elbil innebär också omedelbar acceleration helt utan störande motorljud. Med Nissan Leaf kommer du inte bara kunna sänka dina driftkostnader och höja din körglädje du är också med och bidrar till en grönare framtid.

Är du sugen på elbil eller laddhybrid men osäker på vad som passar dig? Kika in hos oss på Bilstjärnan så hjälper vi dig hitta rätt. Vi ses!