• Allt om takbox

  Oavsett om det är dags för skidsemester, campingresa eller en shoppingweekend är takboxen en utmärkt förvarings-lösning. Men vilken takbox passar just dig? Vi har listat det som kan vara bra att tänka på innan du gör ditt val. Dessutom ger vi dig tips på hur du ska använda den för maximal livslängd och minimal påverkan av bränsleförbrukningen.

  Läs mer

 • Snart byter vi namn till Mobility Motors Group!

  Sedan 2014 har vi varit en av Dalarnas ledande bilaktörer. Från start har vi varit en del av Mobility Motors Group koncernen. Mobility Motors Group är ett familjeägt företag som grundades 2005. Idag har vi tio anläggningar runt om i landet och representerar lika många nybilsmärken. Måndagen den 20 december 2021 introducerade vi vår nya visuella identitet till marknaden. Genom namnbyte och ny visuell identitet förenas hela Mobility Motors Group. Med ett nytt formspråk som speglar koncernen grafiskt och sätter ton för samtlig kommunikation.

  Läs mer

 • Det behöver du veta inför hjulskiftet!

  Vinterdäcken är kanske det mest grundläggande för att du ska hålla dig säker på vägen under de kallare månaderna. Du har säkert koll på att det är lag på vinterdäck från och med den 1:a december till 31:a mars om vinterväglag råder. Men hur länge kan en ha samma vinterdäck? Hur ska de förvaras och vad gäller egentligen med mönsterdjupet? Nedan går vi igenom allt du behöver tänka på inför hjulskiftet!

  Läs mer

 • Därför firar vi bilens dag!

  Idag den 28 oktober firar vi på Bilstjärnan i Falun bilens dag. Dagen syftar till att belysa vikten av den fria rörligheten, som också är en mänsklig rättighet. Tack vare bilen kan vi leva ett friare, enklare och även rikare liv. Genom att bilen uppfanns har mobiliteten ökat vilket var grundläggande för ekonomisk utveckling och demokrati.

  Läs mer

 • Däckbytet - mer riskfyllt för elbilar

  Många elbilar har känsligare underreden än fossilbilar, något som inte alla nyblivna elbilsägare känner till. Detta beror på att elbilarna har mycket fler sköra komponenter som behöver skyddas noga. Kablar som hamnar i kläm kan leda till stora kostnader.

  Läs mer

 • Ökad energitäthet genom 3D-printade bilbatterier

  Snabbare laddning, längre räckvidd och förbättrad säkerhet. Att ta fram så kallade Solid state-batterier är något som många tillverkare satsar på idag. Det vill säga batterier med fast istället för flytande kärna.

  Läs mer

 • SÅ KOMMER DU LÅNGT MED DIN ELBIL!

  Att komma långt med elbilen är lätt, så länge du vet vad du ska göra! Nedan finner du Bilstjärnans räckviddsskola. Följ våra enkla knep och maxa dina utflykter genom att ta kontrollen över din elsklings räckvidd.

  Läs mer

 • Natrium batteri - elbilens framtid?

  Senaste tiden har diskussionen om elbilar blivit alltmer förekommande. Senaste veckan har vi kunnat läsa om det nya Natriumbatteri som tagits fram av det kinesiska företaget Catl. Företaget är främst kända för sin tillverkning av bilbatterier till Tesla. Det nya natriumbatteriet anses vara mer miljövänligt då...

  Läs mer

 • Nissan presenterar LEAF 3.ZERO och LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition med högre effekt och längre räckvidd

  Nu släpper Nissan två nya versioner av sin mycket framgångsrika elbil LEAF; LEAF 3.ZERO och LEAF 3.ZERO e+ Limited Edition. Nytillskotten i utbudet kommer att tilltala ännu bredare kundgrupper, och båda modellerna kan beställas fr.o.m. 9 januari. Efter ett år där Nissans försäljning av elbilar slagit nytt rekord, kommer den nya versionen LEAF 3.ZERO av Europas mest sålda elbil, bl.a. utrustad med ett 8-tums infotainmentsystem som ger tillgång till ännu fler uppkopplade tjänster, t.ex. navigationsappen Door-to-Door. Och vid säljstarten för LEAF 3.ZERO i Europa släpps också en helt ny version av appen NissanConnect EV.  LEAF 3.ZERO är försedd med det 40 kWh-batteri som haft sådan succé under 2018. Nya färger och 2-färgskombinationer kompletterar valmöjligheterna ytterligare. Fr.o.m. nu står orderböckerna öppna för beställningar av LEAF 3.ZERO.

  Läs mer

 • Rekordår för Nissan - högsta registreringssiffran någonsin för Nissan i Sverige

  För kalenderåret 2018 levererade Nissan den högsta registreringssiffran någonsin för Nissan i Sverige. Med en total registrering på 14 048 bilar slogs det tidigare rekordet från 2015 med 875 bilar och Nissan avancerade två

  Läs mer