• Svenska priser på Mercedes pickup

  I somras visades pickupen Mercedes-Benz X-Klass för första gången. Nu startar försäljningen på den svenska marknaden för marknadens första premium-pickup. En Mercedes X 250d 4MATIC i välutrustat Edition-utförande kostar 315.900 kr exklusive moms. De första bilarna kommer hit i november.

  Läs mer

 • Mercedes direktsänder från Frankfurt i ny mediaplattform

  Inför bilsalongen i Franktfurt (IAA) lanserar Mercedes-Benz en helt ny webtjänst för media: ”Mercedes me media”. Här kommer media och bland annat kunna följa lanseringar, presskonferenser och andra live-event ur flera olika kameravinklar, och direkt ladda ner högupplösta livebilder.

  Läs mer

 • Nu kommer P-huset som parkerar bilen åt dig

  Mercedes-Benz och Bosch har tillsammans tagit fram världens första flervånings parkeringshus som kan parkera bilen åt dig – helt automatiskt. Den 24 juli startade fullskaliga tester i pilotprojektet i p-huset vid Mercedes-Benz museum i Stuttgart.

  Läs mer

 • Premiär för Mercedes X-Klass – första pickupen i premiumsegmentet

  Nu har Mercedes visat sin första pickup - X-Klass. Nya X-Klass kombinerar pickupens klassiska fördelar med komfort, design, körkänsla och säkerhet som i en vanlig Mercedes. Dessutom har den klassens rymligaste flak. X-Klass kommer till Sverige redan i höst.

  Läs mer

 • Mercedes-Benz Uptime lanseras i Sverige: Ny servicetjänst i realtid för lastbilar

  Nu lanserar Mercedes-Benz lastbilar en helt ny servicetjänst som tar uppkopplad servicekommunikation till en ny nivå. Mercedes-Benz Uptime kan inte bara meddela om problem som uppstår – systemet kan till och med förutse saker innan de ens uppstått.

  Läs mer

 • Mercedes visar ”Generation EQ” i Almedalen

  Mercedes-Benz konceptbil ”Generation EQ” visar hur företaget tänker sig att elbilar ska bli en stor del av framtiden. Nu skickas den med specialtransport til Almedalen för att första gången visas utanför de stora bilsalongerna. Bilen är på plats måndag - torsdag under Almedalsveckan (3-6 juli).

  Läs mer

 • ”Framtidens citydistribution”, seminarium i Almedalen

  Välkommen till ett spännande seminarium i Almedalen! Kitchen & Table, Donners Plats Måndag den 3 juli, kl 14.00-14.50

  Läs mer

 • Mercedes först med online-försäljning av transportbilar

  Mercedes-Benz blir först i Sverige med att erbjuda online-försäljning av transportbilar. Försäljningen på webben gäller de populära modellerna Vito och Citan och kostnaden blir lägre än för motsvarande nybeställning. Erbjudandet är uppbyggt som operationell leasing och blir transportbilsvärldens motsvarighet till privatleasing, utan kontantinsats och utan risk. Premiär sker idag, den 1 juni.

  Läs mer

 • Svensk säljstart för ”världens bästa bil”

  Mercedes-Benz S-Klass anses av många vara ”världens bästa bil”. Nya S-Klass – som nu säljstartas – innehåller flera spännande nyheter som förbättrade självkörande funktioner, helt nya motorer och finesser som ökar det fysiska välbefinnandet. Samtidigt uppdateras såväl exteriör som interiör design. Bilen lanseras på den svenska marknaden i juli och priserna startar från 916.000 kr.

  Läs mer

 • Mercedes vanligaste cabrioleten i Sverige

  Svenskarna gillar att åka öppet, trots kort sommarsäsong. Vanligaste cabrioleten på de svenska vägarna är en Mercedes-Benz enligt Transportstyrelsen. Totalt rullar nästan 16.000 Mercedes-cabbar på våra vägar och Mercedes märker ett allt större intresse för cabrioleter med en ökad försäljning på 69 %. Nu breddas cabriolet-familjen ytterligare med nya E-Klass Cabriolet och Mercedes-AMG GT Roadster.

  Läs mer

 • Bengt-Ove Andersson ny försäljningstopp för Mercedes lastbilar

  Bengt-Ove Andersson har utsetts till ny försäljningschef för Mercedes-Benz Trucks på den svenska marknaden från och med 1 maj. Han efterträder Mattias Nilsson som lämnat företaget. Ambitionen är att ha branschens nöjdaste kunder och att vara ledande på innovation på lastbilsmarknaden.

  Läs mer

 • Mercedes tunga el-lastbil på test hos kunder redan 2017

  I september förra året visade Mercedes-Benz sin prototyp för en eldriven tung lastbil för distributionskörning. Reaktionerna var översvallande och nu står det klart att en mindre serie av 25-tons bilen Urban eTruck kommer att sättas i produktion i en mindre serie redan i år och testas hos ett 20-tal kunder. Det blir världens första helt eldrivna tunga lastbil.

  Läs mer